Makelaar in de gemeente Oude IJsselstreek

In het zuidelijkste puntje van de Achterhoek tegen de landsgrens met Duitsland ligt de gemeente Oude IJsselstreek. De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen en gezellige dorpen maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar je veilig en ontspannen kan genieten van cultuur en natuur. Stap of trap door het vriendelijke rivierenlandschap en ontdek erfgoed en cultuurhistorie.

In de gemeente Oude IJsselstreek wonen bijna 40.000 mensen, verspreid over 15 kernen. Ulft heeft de meeste inwoners: ruim 10.000. Terborg is het enige stadje in Oude IJsselstreek; de stadsrechten dateren uit 1419. De andere grote plaatsen zijn Varsseveld, Silvolde en Gendringen. De kleinere kernen zijn: Bontebrug, Breedenbroek, Etten, Heelweg, Megchelen, Netterden, Sinderen, Varsselder, Voorst en Westendorp.

Varsseveld

Varsseveld kent goede en voldoende voorzieningen: onder andere het treinstation, een sporthal met zwembad, sportpark Oberink, de bibliotheek en zorgcentrum Den Es en de Bettekamp. Gelegen in de kern van het centrum staat de Laurentiuskerk, omringd door horecavoorzieningen en winkels. Het dorp is goed te bereiken per auto, Varsseveld ligt aan de N18, zo bereik je eenvoudig de steden Enschede of Arnhem.

Ulft

Ulft heeft een uitgebreid winkelaanbod en een bloeiend verenigingsleven. Culturele activiteiten vinden plaats in de DRU Industriepark, waarin onder andere een theaterzaal en een popzaal gevestigd is. Door het jaar heen is hier van alles te beleven. Neem bijvoorbeeld het jaarlijkse Huntenpopfestival of de rondvaarttochten met fluisterboot de Lesselganger over de Oude IJssel.

Terborg

Terborg, de enige stad van de gemeente en vernoemd naar de Burcht ”Ter Burght” van de Heeren van Wisch, die in de twaalfde eeuw een burcht aan de oever van de Oude IJssel lieten bouwen. Het stadje is gelegen tussen de dorpen Gaanderen en Silvolde en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In Terborg zijn er volop sportvoorzieningen aanwezig: het openlucht zwembad, een sporthal met overdekt bad en een voetbalcomplex waar eens per jaar het wereldberoemde Internationaal Terborg Toernooi plaatsvindt. Het Sint Jorisplein is de ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers, hier zijn diverse horecagelegenheden te vinden.

Silvolde

Silvolde telt circa 5.500 inwoners en grenst direct aan het stadje Terborg. Silvolde ligt in een prachtige natuurlijke omgeving met verschillende bezienswaardigheden zoals de Nederlands Hervormde Kerk, de Rooms Katholieke kerk en de Gerritsmolen. Het buitengebied kenmerkt zich door boerderijen en weidelandschap, het is er prachtig wandelen en fietsen.

Gendringen

Het dorp Gendringen ligt pal aan de Duitse grens. Buurtschappen horend bij Gendringen zijn Engbergen, Wals, Milt, Wieken en Voorst, waarvan de laatste de grootste zijn. Gendringen was in de Middeleeuwen een vesting. De toen drassige omgeving zal een rol in de weerbaarheid hebben gespeeld. Aan de rand van Gendringen staat het gemeentehuis van Oude IJsselstreek en in de directe omgeving bevindt zich natuur- en recreatiegebied Engbergen.

Verkoopmakelaar in de Oude IJsselstreek Verkoop je woning met vertrouwen

Als u uw woning in de Oude IJsselstreek wilt verkopen, kan Eggink Maalderink u helpen de best mogelijke prijs en een snelle verkoop te realiseren.

Ons team van ervaren verkoopmakelaars begint met een grondige taxatie van uw woning en geeft u deskundig advies over hoe u het maximale uit uw woning kunt halen. Vervolgens creƫren we een uitgebreide marketingstrategie die uw woning op de best mogelijke manier in de kijker zet en zich richt op de juiste kopers.

Aankoopmakelaar in de Oude IJsselstreek Wij vinden uw droomhuis!

Als u op zoek bent naar een woning in de Oude IJsselstreek, kan Eggink Maalderink u deskundige begeleiding en ondersteuning bieden bij het vinden van uw droomhuis.

Ons team van ervaren aankoopmakelaars werkt nauw met u samen om uw unieke wensen en voorkeuren te begrijpen. Vervolgens maken wij gebruik van ons uitgebreide netwerk en onze expertise in de sector om de woningen te vinden die aan uw criteria voldoen en om u te voorzien van uitgebreide informatie over elke woning.

Regio statistieken

Gemiddelde verkoopprijs in Oude IJsselstreek

Landelijk gemiddelde: € 342.415,-

Gemiddelde vraagprijs in Oude IJsselstreek

Landelijk gemiddelde: € 393.731,-

Gemiddelde verkooptijd in Oude IJsselstreek

Landelijk gemiddelde: 26