Ga naar inhoud

Buitenplaats Wijnbergen - Bouwkavels

7007 DC Doetinchem

0 vrij van 44

Project website

€ 155.000,- t/m € 270.000,-

 1. Home>
 2. Nieuwbouw>
 3. Koop Doetinchem Buitenplaats Wijnbergen – Bouwkavels

In Buitenplaats Wijnbergen – de nieuwe uitbreidingswijk van Doetinchem – worden ongeveer 750 nieuwe woningen gerealiseerd. De wijk wordt verdeeld in vier buurten. Buitenplaats Wijnbergen biedt je de kans om je eigen, unieke droomhuis te (laten) bouwen.

Je bepaalt helemaal zelf hoe je woning eruit komt te zien. Samen met je eigen architect maak je jouw woningontwerp helemaal naar wens. Vervolgens kan de door jouw gekozen aannemer je woning gaan bouwen. Een nieuwbouwhuis helemaal op maat gemaakt!

Doetinchem geldt als het kloppend hart van de Achterhoek. Naast voorzieningen als scholen, de schouwburg en het Slingeland Ziekenhuis biedt de stad een grote verscheidenheid aan winkels. Het uitgaansleven is goed vertegenwoordigd en er worden veel evenementen georganiseerd. De rivier de Oude IJssel stroomt door de stad.

 • 386-703 m2

Kenmerken Buitenplaats Wijnbergen - Bouwkavels

Overdracht

Prijs€ 155.000,- t/m € 270.000,-
StatusVerkocht

Oppervlaktes en inhoud

Perceeloppervlakte386-703 m2

Bouwtypes Buitenplaats Wijnbergen - Bouwkavels

Verkocht

Bouwkavels Fase 6B

€ 252.500,- t/m € 300.000,-

Start verkoop
De verkoop van deze kavels start op woensdag 13 oktober a.s. om 9.00 uur. Inschrijven kan tot woensdag 27 oktober, 11.59 uur. Het inschrijfformulier vind je vanaf woensdag 13 oktober op onze website. Je kunt de stukken uiteraard ook per mail opvragen.

——————————————————–

Buitenplaats Wijnbergen biedt u de kans om uw eigen, unieke droomhuis te (laten) bouwen. Hiervoor kunt u één van de bouwkavels gelegen in deelplan het Midden kiezen in de groene omgeving van Doetinchem.
U bepaalt helemaal zelf hoe de woning eruit komt te zien. Samen met een architect maakt u een ontwerp voor de toekomstige woning. Vervolgens kan de door u gekozen aannemer de woning gaan bouwen. Bij deze belangrijke stap moeten er weloverwogen keuzes gemaakt worden.

Doetinchem is het kloppend hart van de Achterhoek. De stad stamt waarschijnlijk al uit de negende eeuw en telt nog een aantal historische gebouwen. De goede voorzieningen en de nabijheid van prachtige natuur zorgen ervoor dat het in Doetinchem prettig wonen en werken is. Het gezellige
centrum heeft een divers aanbod van winkels, bestaande uit grote ketens en kleine boetiekjes. Het uitgaansleven is daarbij ook goed vertegenwoordigd en er worden relatief veel evenementen georganiseerd. Aan de IJsselkade vindt u tegenwoordig een stadsstrand waar u gezellig een hapje en een drankje kunt nuttigen. Kortom, in Doetinchem is er altijd wat te doen voor zowel jong als oud.

Het Midden
Het Midden is een informeel gebied met een architectuur die refereert aan de markante baksteenarchitectuur uit de jaren ’30. Het gebied heeft een hoge mate van eenheid in architectuur ondanks de verschillende woningtypes. Deze eenheid komt voort uit de rode gevels en de in het beeld nadrukkelijk aanwezige donkere daken met grote overstekken.

 • 456-596 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 6A

€ 187.500,- t/m € 265.000,-

In Buitenplaats Wijnbergen – de nieuwe uitbreidingswijk van Doetinchem – worden ongeveer 750 nieuwe woningen gerealiseerd. De wijk wordt verdeeld in vier buurten. Buitenplaats Wijnbergen biedt je de kans om je eigen, unieke droomhuis te (laten) bouwen.

Je bepaalt helemaal zelf hoe je woning eruit komt te zien. Samen met je eigen architect maak je jouw woningontwerp helemaal naar wens. Vervolgens kan de door jouw gekozen aannemer je woning gaan bouwen. Een nieuwbouwhuis helemaal op maat gemaakt!

De verkoop van 5 bouwkavels in fase 6A is gestart! De inschrijftermijn eindigt op woensdag 12 mei 12.00 uur.

——————————————————————————-
Bouwkavels Fase 6A
STEDENBOUWKUNDIGE RANDVOORWAARDEN
Om de informele sfeer van het deelgebied te benadrukken staan de woningen in een verspringende rooilijn, binnen een bandbreedte van 3 tot 5 meter. Voor enkele kavels geldt een vrije rooilijn. De rooilijnen zijn aangegeven op de kavelkaarten die per kavel beschikbaar zijn. Daarnaast zijn deze weergegeven in het Beeldkwaliteitsplan Wijnbergen.

BEELDKWALITEIT ARCHITECTUUR

ARCHITECTONISCH THEMA
Voor de architectuur geldt de jaren ’30 als referentie. Een zeer herkenbaar element in deze stijl zijn de nadrukkelijke daken met grote overstekken. Deze architectonische stijl biedt veel afwisseling en sluit aan bij de dorpse uitstraling
van het hele plan.

AAN-, UIT- EN BIJGEBOUWEN
Kenmerkend voor de jaren ’30 architectuur is de gedifferentieerde opbouw met veel mee ontworpen uitbouwen als entrees, erkers, serres en loggia`s. Deze ondergeschikte bouwdelen mogen worden uitgebouwd op
maximaal twee meter afstand van de zijerfrgens. De woningen gelegen aan de Kapperskolk hebben in principe geen (losse of aangebouwde) garage, tenzij deze is opgenomen in de hoofdmassa. Naast de woning dient voldoende ruimte te zijn voor het plaatsen van twee auto`s naast elkaar (breedte is minimaal 5,5 meter). Tevens gelgt hier voor de bijgebouwen een afstand van 2 meter uit de zijerfgrens.

DETAILLERING
De voorgevel heeft een geprononceerd karakter. Bij de horizontale geleding zijn de nadrukkelijke kap met omtimmerde dakoverstek en omlopende goten en horizontaal gelijnde ramen belangrijke elementen. Verticale accenten zijn bijvorbeeld een smalle kopgevel, een schoorsteen en een langwerpig hoog raam. Ook de entree kan als verticaal accent vormgegeven worden. De jaren ’30 architectuur kent een hoogwaardige detaillering.

MATERIALISATIE EN KLEURGEBRUIK
Het samenhangende materiaal en kleurgebruik in het deelgebied zorgt voor een eenheid. De gevels zijn van rode baksteen. De daken zijn gedekt met zwarte keramische dakpannen. De kozijnen zijn van hout en geschilderd in wit.

ARCHITECTONISCHE EENHEDEN
Variatie is een kenmerk van het deelgebied. Er mogen daarom nooit twee dezelfde of teveel op elkaar lijkende vrijstaande woningen of tweekappers naast elkaar worden gerealiseerd.

BOUWMASSA
De woningen hebben een robuuste hoofdmassa met een nadrukkelijke kap. Ze zijn gedifferentieerd en gevarieerd vormgegeven. De woningen zijn één tot twee lagen hoog met een steile kap. Voor het afwisselende beeld zijn de
hoofdmassa’s verbijzonderd. De hoofddakvorm is een zadeldak, een eventueel tweede kapvorm is ondergschikt in vorm en richting. Daarnaast kunnen de kavels gelegen aan de Kapperskolk ook een sptisboogdak hebben.

 • 367-548 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels fase 5

€ 155.000,- t/m € 270.000,-

START VERKOOP: 15 DECEMBER 2020

Goed nieuws in Doetinchem! Van Wanrooij en Roosdom Tijhuis gaan in verkoop met 14 bouwkavels in de prachtige nieuwbouwwijk Buitenplaats Wijnbergen.

Buitenplaats Wijnbergen biedt u de kans om uw eigen, unieke droomhuis te (laten) bouwen. Hiervoor kunt u één van de bouwkavels aan de Oude Doetinchemseweg kiezen in de groene omgeving van Doetinchem.
U bepaalt helemaal zelf hoe de woning eruit komt te zien. Samen met een architect maakt u een ontwerp voor de toekomstige woning. Vervolgens kan de door u gekozen aannemer de woning gaan bouwen.

Start verkoop
De verkoop van deze kavels start op dinsdag 15 december. Inschrijven kan tot maandag 4 januari ,12:00 uur. Alle documentatie komt vanaf dinsdag 15 december online te staan en vindt u op http://www.bouwkavelinwijnbergen.nl
Ook kunt u contact opnemen met één van de verkopend makelaars om de stukken per e-mail op te vragen.

Uw voordelen
– Kies zelf een architect en aannemer
– Ontwerp uw woning naar eigen wens
– Kies een optimale indeling
– Royale kavels
– De mogelijkheid tot duurzaam bouwen
– Bouw naar eigen budget
– U beslist, geen concessies
– Prachtig gelegen bouwkavels in nieuwbouwplan Wijnbergen!

Oude Doetinchemseweg
kavel 1, 2, 16 t/m 21, 26, 27 en 32
Als beeldreferentie voor de Oude Doetinchemseweg is gekozen voor het boerenerf. Een boerenerf is een begrensd stuk grond waar de boerderij of woonhuis staat, met daarachter een diversiteit aan gebouwen als schuren, stallen en een hooischuur. Voor de structuur van deze buurt betekent dit een afwisselende
en open verkaveling waarbij meerdere vrijstaande woningen steeds geclusterd worden in erven die door hagen omkaderd zijn. De erven worden van elkaar gescheiden door groene doorsteken.

Het Midden
kavel 46, 48 en 49
Het Midden is een informeel gebied met een architectuur die refereert aan de markante baksteenarchitectuur uit de jaren ’30. Het gebied heeft een hoge mate van eenheid in architectuur ondanks de verschillende woningtypes. Deze eenheid komt voort uit de rode gevels en de in het beeld nadrukkelijk aanwezige donkere daken met grote overstekken.

———————————
Doetinchem is het kloppend hart van de Achterhoek.
De stad stamt waarschijnlijk al uit de negende eeuw en telt nog een aantal historische gebouwen. De goede voorzieningen en de nabijheid van prachtige natuur zorgen ervoor dat het in Doetinchem prettig wonen en werken is. Het gezellige centrum heeft een divers aanbod van winkels, bestaande uit grote ketens en kleine boetiekjes. Het uitgaansleven is daarbij ook goed vertegenwoordigd en er worden relatief veel evenementen georganiseerd. Aan de IJsselkade vindt u tegenwoordig een stadsstrand waar u gezellig een hapje en een drankje kunt nuttigen. Kortom, in Doetinchem is er altijd wat te doen voor zowel jong als oud

 • 386-678 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 4 - De Noordpunt

€ 180.000,- t/m € 247.500,-

Maak nu ook uw woonwens waar en bouw uw eigen woning op één van de royale kavels die wij aanbieden nabij de Oude Doetinchemse weg in Doetinchem. Een aantal van de kavels heeft uitzicht op de Kapperskolk en de Ecologische Verbindingszone!

Voordat in 2012 de schop de grond in ging voor de bouw van de eerste woningen in plan Wijnbergen zijn door de gemeente en ontwikkelaars van Buitenplaats Wijnbergen deze groene longen aangebracht. Het gebied is een unieke stukje nieuwe natuur waar het heerlijk wandelen, joggen of fietsen is.
De bouwkavels in de 3e fase van plan Wijnbergen zijn gelegen op de steenworp afstand van dit groene stukje Buitenplaats Wijnbergen en zelfs al vanuit je woning kun je deze natuur ervaren.

Een unieke woning!
Zelf samen met de woningadviseur uw droomhuis maken naar uw eigen wensen, dat wil toch iedereen. Helemaal zelf de indeling en het ontwerp van de woning bepalen dat kan hier! Uiteraard heeft de gemeente wel een aantal spelregels opgesteld waaraan de architectuur moet voldoen.

Wij helpen u graag op weg om uw ideale woning samen te stellen. Zodra u, in overleg met de makelaar, de kavel voor uw wens heeft geselecteerd en hierop een optie heeft verkregen treed u desgewenst rechtstreeks in contact met de woonadviseur.

Interesse? U kunt zich tot vrijdag 30 november, 17.00 uur inschrijven voor een optie. Daarna zullen de opties worden toegewezen aan de gelukkigen. 

 • 502-756 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 3D

€ 122.500,- t/m € 145.000,-

Gelegen tussen De Ketting en de Oude Doetinchemseweg, nabij de Kapperskolk
Buitenplaats Wijnbergen biedt u de kans om uw eigen, unieke droomhuis te (laten) bouwen. Hiervoor kunt u één van de 6 bouwkavels nabij de Kapperskolk kiezen in de groene omgeving van Doetinchem. U bepaalt helemaal zelf hoe uw woning eruit komt te zien. Samen met uw eigen architect maakt u een ontwerp voor uw toekomstige woning. Vervolgens kan de door u gekozen aannemer de woning voor u gaan bouwen.

• Ideale gezinswoning
• Inclusief garage
• Extra brede woning voor nog meer ruimte
• Parkeren op eigen terrein
• Energiezuinige woning
• Download de brochure voor alle informatie
• Vraag ons naar alle mogelijkheden

 • 375-426 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 3C

€ 137.500,- t/m € 265.000,-

Maak nu ook jouw woonwens waar!
De bouwkavels in de 3e fase van plan Wijnbergen zijn gelegen op de steenworp afstand van het groene stukje Buitenplaats Wijnbergen, De Kapperskolk. Bouw je eigen huis op één van de royale kavels die wij aanbieden aan de noordzijde van Wijnbergen nabij de Oude Doetinchemseweg.

Een unieke woning!
Zelf samen met de woningadviseur je droomhuis maken naar je eigen wensen, dat wil toch iedereen. Helemaal zelf de indeling en het ontwerp van de woning bepalen! Uiteraard heeft de gemeente wel een aantal spelregels opgesteld waaraan de architectuur moet voldoen.

Sfeervolle jaren ’30 architectuur
Ideale gezinswoning
Parkeren op eigen terrein
Energiezuinige woning
Duurzame materialen (keramische dakpan, baksteen)
Extra brede woning voor nog meer ruimte
Vraag de makelaar naar alle mogelijkheden
Download de brochure voor alle informatie

OMGEVING
Doetinchem is met zijn bijna 45.000 inwoners het centrum van de gemeente Doetinchem. De stad stamt waarschijnlijk al uit de negende eeuw en telt nog altijd een aantal historische gebouwen. Doetinchem geldt ook als het kloppend hart van de Achterhoek. Naast voorzieningen als scholen, de schouwburg en het Slingeland Ziekenhuis biedt de stad een grote verscheidenheid aan winkels. Het uitgaansleven is goed vertegenwoordigd en er worden relatief veel evenementen georganiseerd. De rivier de Oude IJssel stroomt door de stad.

Oude Doetinchemseweg
Als beeldreferentie voor de Oude Doetinchemseweg is gekozen voor het boerenerf. Een boerenerf is een begrensd stuk grond waar de boerderij of woonhuis staat, met daarachter een diversiteit aan gebouwen als schuren, stallen en een hooischuur. Voor de structuur van deze buurt betekent dit een afwisselende en open verkaveling waarbij meerdere vrijstaande gebouwen (woningen) steeds geclusterd worden in door hagen omkaderde erven. De erven worden van elkaar gescheiden door groene doorsteken.

 • 427-832 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 3B

€ 137.500,- t/m € 169.000,-

Maak nu ook uw woonwens waar en bouw uw eigen woning op één van de royale kavels die wij aanbieden nabij de Oude Doetinchemse weg in Doetinchem. Een aantal van de kavels heeft uitzicht op de Kapperskolk en de Ecologische Verbindingszone!

Voordat in 2012 de schop de grond in ging voor de bouw van de eerste woningen in plan Wijnbergen zijn door de gemeente en ontwikkelaars van Buitenplaats Wijnbergen deze groene longen aangebracht. Het gebied is een unieke stukje nieuwe natuur waar het heerlijk wandelen, joggen of fietsen is.
De bouwkavels in de 3e fase van plan Wijnbergen zijn gelegen op de steenworp afstand van dit groene stukje Buitenplaats Wijnbergen en zelfs al vanuit je woning kun je deze natuur ervaren.

Een unieke woning!
Zelf samen met de woningadviseur uw droomhuis maken naar uw eigen wensen, dat wil toch iedereen. Helemaal zelf de indeling en het ontwerp van de woning bepalen dat kan hier! Uiteraard heeft de gemeente wel een aantal spelregels opgesteld waaraan de architectuur moet voldoen.

Wij helpen u graag op weg om uw ideale woning samen te stellen. Zodra u, in overleg met de makelaar, de kavel voor uw wens heeft geselecteerd en hierop een optie heeft verkregen treed u desgewenst rechtstreeks in contact met de woonadviseur.

De bouwkavels in de 3e fase worden aangeboden door de grondexploitatiemaatschappij: GEM Wijnbergen bv. Heeft u interesse in één van de kavels, neem dan contact op met één van de bij het project betrokken makelaars.

 • 424-555 m2 Perceel opp.
Verkocht

Bouwkavels Fase 3A

€ 145.000,- t/m € 169.000,-

Maak nu ook uw woonwens waar en bouw uw eigen woning op één van de royale kavels die wij aanbieden nabij de Oude Doetinchemse weg in Doetinchem. Een aantal van de kavels heeft uitzicht op de Kapperskolk en de Ecologische Verbindingszone!

Voordat in 2012 de schop de grond in ging voor de bouw van de eerste woningen in plan Wijnbergen zijn door de gemeente en ontwikkelaars van Buitenplaats Wijnbergen deze groene longen aangebracht. Het gebied is een unieke stukje nieuwe natuur waar het heerlijk wandelen, joggen of fietsen is.
De bouwkavels in de 3e fase van plan Wijnbergen zijn gelegen op de steenworp afstand van dit groene stukje Buitenplaats Wijnbergen en zelfs al vanuit je woning kun je deze natuur ervaren.

Een unieke woning!
Zelf samen met de woningadviseur uw droomhuis maken naar uw eigen wensen, dat wil toch iedereen. Helemaal zelf de indeling en het ontwerp van de woning bepalen dat kan hier! Uiteraard heeft de gemeente wel een aantal spelregels opgesteld waaraan de architectuur moet voldoen.

Wij helpen u graag op weg om uw ideale woning samen te stellen. Zodra u, in overleg met de makelaar, de kavel voor uw wens heeft geselecteerd en hierop een optie heeft verkregen treed u desgewenst rechtstreeks in contact met de woonadviseur.

De bouwkavels in de 3e fase worden aangeboden door de grondexploitatiemaatschappij: GEM Wijnbergen bv. Heeft u interesse in één van de kavels, neem dan contact op met één van de bij het project betrokken makelaars.

 • 441-587 m2 Perceel opp.

Maandlasten Buitenplaats Wijnbergen - Bouwkavels

Ligging project 'Buitenplaats Wijnbergen - Bouwkavels'

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

57.068