Welkome hulp: de aankoopmakelaar

Een huis kopen is een hele verantwoordelijkheid. Er is veel geld mee gemoeid en je wil geen kat in de zak kopen. Een goede voorbereiding is daarom verstandig. Of maak het jezelf gemakkelijk en schakel je Garantiemakelaar in als aankoopmakelaar.

Zoekstadium

Als aankoopmakelaar zijn wij er op verzoek al bij in het zoekstadium. Op basis van jouw wensen duiken wij in de markt om dat ene droomhuis te vinden. Maar ook daarna is een aankoopmakelaar een waardevolle assistent. Deze weet immers exact hoe de lokale markt in elkaar steekt en kan daardoor bijvoorbeeld scherp bieden.

Bestemmingsplannen

Daarnaast kent de Garantiemakelaar zijn gebied zodanig dat hij of zij ook weet of de gewenste locatie inderdaad dat rustige dorp is of die levendige, jonge wijk. Of dat er bestemmingsplannen op stapel staan die op termijn een streep zetten door plekken die nu helemaal ideaal lijken. Kennis is in dit geval erg belangrijk, want woonwijken verrijzen tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, vaak met gevolgen voor de infrastructuur. En je wilt niet ineens een flat zien waar eerst bomen het gezichtsveld bepaalden. Of dat jouw rustige straatje wordt uitgebouwd tot tweebaans doorgaande weg voor een toekomstige woonwijk. Met rotondes. Natuurlijk, heel ver in de toekomst kijken kan niemand, maar als er al plannen zijn, dan is de Garantiemakelaar vrijwel altijd op de hoogte.

Technische staat

Daarnaast kan een aankoopmakelaar behulpzaam zijn bij controleren van de technische staat. Vaak weet de makelaar van soortgelijke huizen of er specifieke gebreken zijn, maar ook kan hij er voor zorgen dat er een bouwtechnische keuring wordt uitgevoerd. Immers, de verkoper en verkopend makelaar zijn verplicht om eerlijk te antwoorden op vragen over de technische staat, maar ook zij kunnen niet alles weten. Maar je hebt als koper wel een onderzoeksplicht. Dus achteraf klagen kan soms weinig resultaat opleveren.

Opleverinspectie

Zelfs na aankoop staan wij paraat. Bijvoorbeeld om samen met jou de opleverinspectie uit te voeren: checken of alles in de staat is zoals was afgesproken bij de verkoop. Daarnaast bekijken wij of het koopcontract aan alle (juridische) voorwaarden voldoet. Als Garantiemakelaar zijn wij immers pas tevreden als jij dat ook bent.