Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Voorsterweg 167 7399 AA Empe

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.395.000,- k.k.

bied op deze woning

Een gerenoveerde herenboerderij, exclusief wonen in het buitengebied, natura 2000 om je heen en de benodigde voorzieningen op fiets en auto minuten. Utopie? Nee in dit gebied van hoge landschappelijke waarde (beschermd natuurgebied) staat deze karakteristieke, solide woonboerderij met de mooie naam ‘Brengershofstee’. Met behoud van karakter is dit prachtige pand gerestaureerd tot een royaal woonhuis met nu al zelfs een energielabel C.
De woonboerderij staat verhoogd in het landschap op maar liefst 7305 m² eigen grond. Grote getallen zien we: een woonoppervlak van 288m2, 21m2 overig inpandige ruimte, inhoud 1147m3 en 130m2 bijgebouwen. Goed om te weten, de huidige eigenaren betalen slechts € 125, = per maand voorschot voor gas en elektra wat voortkomt uit de zorgvuldige renovatie uitgevoerd met veel kennis van zaken. Wellicht wilt u er uw eigen huis van maken en dat kan eenvoudig in de styling met deze goede verbouwing als basis.

U woont aan een rustige weg, in een bosrijke omgeving en toch niet afgelegen. Hier ervaart u privacy doordat er geen directe voor- en achterburen zijn. Deze woonboerderij is uitermate geschikt voor een groot gezin, voor inpandige dubbele bewoning en voor het vestigen van een kantoor/praktijk aan huis. Geniet van het wonen waar de Veluwe de de Achterhoek ontmoet. Bij veel mensen wordt dit beschouwd als een van de mooiste locaties aan ‘de West kant’ van de IJssel, nabij de snelwegen A1/A12 en A50. Het station van Empe is, net als Zutphen, op fietsafstand. Steden als Apeldoorn, Deventer en Zutphen zijn zeer goed bereikbaar.

Bouwkundig:
De woonboerderij, waarvan het verleden teruggaat tot circa 1870, heeft een stijlvol pannendak met dakvensters, brede goten van zink, raamluiken aan de voorkant en een grote schoorsteen met smeedijzeren kap en windvaan. Aan de zuidkant liggen 24 zonnepanelen, die bij de huidige bewoners ruim toereikend zijn voor hun elektraverbruik. De woonboerderij is goed geïsoleerd (dak, vloer en spouw) en de ramen zijn voorzien van dubbele beglazing. De stalen stalraampjes zijn behouden en voorzien van voorzetramen. Het prachtige huis heeft een goede staat van onderhoud met behoud van de originele gevelindeling en houtconstructies. Alle voorzieningen zijn aanwezig: riolering, gas, elektra, wifi, internet, kabel en schotel. Een glasvezel aansluiting is in voorbereiding. De gehele kap is vernieuwd, nieuwe vloeren, verdiepingsvloeren, binnen spouwmuren enz, enz. Dit is wat u zoekt met oog op kwaliteit in de toekomst.

Indeling:

Begane grond:
Ook al komen vrienden en familie via de keukendeur naar binnen, de officiële entree is aan de voorzijde. De hal is een mooie ontvangstruimte met mooi lichtinval en een circa 3,5 meter hoog plafond, afgesloten met een doordraaiende tochtdeur. Aan de rechterzijde is de centrale meterkast met een slimme meter, 12 groepen van 220 V en 1 groep van 380 V. Verder zijn hier de trapopgang, een garderobekast en de toiletruimte met fonteintje.
De kamer aan de linkerzijde, naast de badkamer, is in gebruik als atelier en aan de andere zijde van de hal is een grote kantoorruimte met vaste kasten en een schouw met houtkachel. In de badkamer zie je een kwartronde douche en twee wastafels. Hiermee biedt deze woonboerderij de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen of samenwonen met uw ouders.

Aan de achterzijde, waar vroeger de stal was, zijn de woonkamer en keuken met bijkeuken. De tuingerichte woonkamer heeft een oppervlakte van circa 75 m² en een trap naar de entresol van circa 18 m². Openslaande deuren, op de plek waar vroeger de grote staldeuren waren, en een aparte loopdeur zorgen voor een mooie verbinding met de tuin. De schouw met grote houtkachel is een van de sfeermakers in deze prachtige woonkamer.
Aan de rechterzijde is de ruime keuken, waar een stijlvolle landelijke design Tinello keuken staat. Deze keuken heeft hardstenen aanrechtbladen, een kookschouw, zogenaamde witjes als tegelwerk en alle benodigde inbouwapparatuur: een 5-pits Boretti gasfornuis met twee ovens, een nieuwe vaatwasser en een koelkast. In de bijkeuken met uitstortgootsteen is ruimte voor de wasapparatuur.
Zoals vroeger gebruikelijk was, zijn er een opkamer en een kelder in de woonboerderij. De opkamer heeft een raam in de voorgevel en de kelder met koekoek is te gebruiken als wijn-/provisieruimte.

Eerste verdieping:
Niet alleen op de begane grond, maar ook op de bovenverdieping heeft deze woonboerderij een fraaie indeling. In het voorste deel zijn de ouderslaapkamer met vaste kasten, een berging met boiler- en zonnepaneelomvormer en een toiletruimte. Op de overloop is een trappetje naar de badkamer met een ligbad, douche en wastafel.
Naast de badkamer, op de overloop, is een deur naar het tweede deel van de overloop. Hieraan grenzen drie ruime slaapkamers, waarvan één met een wastafel. Op diverse punten zijn de houten balkenplafonds in het zicht, die samen met de mooie ramen zorgen voor een huis met sfeer en karakter.

Vliering:
In de nok is een bergvliering met een maximale hoogte van 2 meter. Deze vliering is over de hele diepte van de woonboerderij en voorzien van twee dakramen.

Bijgebouwen:
U wordt niet alleen de eigenaar van de woonboerderij, maar ook over meerdere bijgebouwen. In het verlengde van de woonboerderij, aan het einde van de oprijlaan, staat een zogenaamde Steltenbergschuur met een vernieuwd rieten dak, geïsoleerde spouwmuren en vloerisolatie. Voorzieningen als een houtkachel, entresolvloer en oude gerestaureerde takel bieden de mogelijkheid tot het realiseren van een hooibergwoning, kantoor/praktijkruimte of atelier. Het gebouw laat met de oude eiken gebinten u meteen de geschiedenis zien.

Verder zijn er een prieel aan het water, een dubbele carport voor overdekt parkeren, diverse overkappingen en twee blokhutten. Deze serie bijgebouwen is circa 10 tot 15 jaar oud. De plantenkas en blokhut/kippenren zijn zeer geschikt voor de tuin- en dierenliefhebber. In de grote blokhut (circa 30 m²), die is verdeeld in twee ruimtes, is een put met de beregenings-/ grondwaterinstallatie. Voor opslag zijn er een overkapping (20 m²) en een kapschuurtje (30 m²).

Uw hobby’s kunnen mee of worden opgestart met al deze mogelijkheden. Stallen voor dieren al aanwezig of op maat te realiseren en wellicht met de strohoed op de trekker door het land.

Exterieur:
Rondom de woonboerderij ligt een mooi aangelegde, uitstekend onderhouden tuin. De halfronde oprijlaan met dubbele in-/uitrit verbindt de openbare weg met het bestrate parkeerterrein. De dubbele in-/uitrit is afgesloten door middel van twee stijlvolle, afsluitbare toegangspoorten/hekken met verlichting.

De tuin heeft veel bijzonderheden waaronder waterkranen (aangesloten op de grondwaterinstallatie), mooie leilinden, paden van kinderkopjes, een groentetuin met composthoop en aansluitende vloergoten, die op maaiveldniveau zijn afgewerkt met zwerfkeien. Er staan vier gietijzeren lantaarnpalen en een 8 meter hoge vlaggenmast. Het perceel wordt omzoomd door beuken- en meidoornhagen en er staan circa 20 fruitbomen.

Aan de noordkant is een windsingel/bomenbosje aangeplant en het omringende grasland is verdeeld in drie stukken, rondom geheel afgezet met gaashekken. Ieder stuk is af te sluiten met draaihekken en er staat een houten schuilstalletje, perfect voor het houden van dieren.

Achter de woning fraai uitzicht waar het wild u voorbij komt en de diversiteit van de vogels u verrast. Kan ook niet anders gezien de hoge natuurwaarde welke zal blijven en worden geïntensiveerd. Rijden door de natuur op het paard, aangespannen of mountainbike zo vanuit één van uw poorten. Vanuit deze locatie is alles mogelijk.

Bijzonderheden:
– Meranti kozijnen, voorzien van isolerende beglazing;
– De ijzeren stalraampjes zijn voorzien van enkel glas en voorzetramen;
– Het buitenschilderwerk is 3 jaar geleden uitgevoerd;
– De woning heeft dak-, gevel- en vloerisolatie;
– Verwarming via een HR-ketel (Nefit, 2020), een houtkachel en vloerverwarming;
– De unit van de vloerverwarming (in de kast in de bijkeuken) is in mei 2020 vernieuwd;
– 120 liter elektrische boiler voor warm water;
– Alle grenen kolommen, spanten (gebinten) en balken in de woning in het zicht. Alle buiten kolommen, spanten en liggers van carports, prieel en overkappingen van eikenhoud. Al het houtwerk is geïmpregneerd en het zichtwerk is gebeitst/geschilderd;
– 24 zonnepanelen van 390 Wp, geplaatst in mei 2020;
– Glasvezel aanwezig tot de heg bij de voordeur;
– Besproeiing van de tuin via een grondwater broninstallatie;
– Energielabel C.

  • 288 m2
  • 7.305 m2
  • 7

Kenmerken Voorsterweg 167

Overdracht

Vraagprijs€ 1.395.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte7.305 m2
Woonoppervlakte288 m2
Inhoud1.147 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1900
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers8
Aantal slaapkamers7
Aantal badkamers2

Maandlasten

Ligging Voorsterweg 167

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod