Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Keppelseweg 22 6999 AP Hummelo

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 365.000,- k.k.

bied op deze woning

Dit karakteristieke huis aan de Keppelseweg is maar liefst 123 jaar oud en hiermee een van de oudste huizen in de straat. Niet alleen het perceel van 1.410 m² is uniek, als je de woning aan de voorzijde bekijkt zie je symmetrie. De historie leert dat dit van oorsprong een dubbel woonhuis is met de omschrijving ‘dwarshuis met zadeldak’. Nu is het een sfeervol, verrassend ruim huis boordevol karakter en met veel potentie. Op het perceel staan twee bijgebouwen, waarvan een vroeger als stal is gebruikt.

Hummelo is een dorp met sfeer en een goede ligging tussen Doetinchem, Zutphen en Doesburg. Aan het begin van de straat is een basisschool en aan de Dorpsstraat vind je een buurtsupermarkt, het dorpshuis en meerdere horecazaken. Het is iets meer dan 6 kilometer fietsen naar het centrum van Doetinchem en aan de rand van het dorp stopt de bus naar Doetinchem en Zutphen.

Indeling:
Begane grond:
Vrienden en familie lopen meestal gewoon achterom, maar de officiële entree is aan de voorzijde. In de ruime hal zie je een grote schouw en onder het tapijt is een luik naar de kelder. Mooie elementen zijn de wit met groene lijst van de schouw, het hoge plafond en de paneeldeuren.
In het linkerdeel van de woning zijn de woonkamer en keuken. De woonkamer is een lichte ruimte met aan twee kanten uitzicht naar de tuin en een deur naar het terras. Hier is bij de schouw een open haard gemaakt en het hoge balkenplafond maakt de woonkamer heel ruimtelijk.
De dichte keuken is te bereiken vanuit de woonkamer en de tweede hal. Er is ruimte voor een ontbijttafel en de eenvoudige keukenopstelling biedt de kans om hier jouw droomkeuken te realiseren.
Vanuit de tweede hal heb je toegang tot de badkamer, toiletruimte en de achtertuin. De badkamer is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, tweede toilet en een wastafel. Ook is er een deur naar de ruime slaapkamer, die tevens in verbinding staat met de hal.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een berging. De slaapkamer aan de rechterzijde heeft een vaste kast en de middelste kamer met vaste kast en wastafel is tevens de doorloop naar de derde slaapkamer. Op de overloop hangt de HR-ketel en de houten deuren tonen karakter.

Bijgebouwen:
Op het grote perceel staan twee bijgebouwen, die wachten op een nieuwe bestemming. Het grote bijgebouw aan de linkerzijde is, gezien de ramen, vroeger als stal gebruikt. De vloeroppervlakte op de begane grond is ca. 30 m² en in de nok is een bergzolder.
Aan de rechterzijde, verscholen achter het groen, staat een tweede bijgebouw van ca. 20 m². Dit bijgebouw heeft openslaande deuren aan de voorzijde en is hiermee geschikt om als garage te gebruiken.

Exterieur:
Het perceel van 1410 m² is een droom voor iedere tuin- en dierenliefhebber. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en vind je altijd een plekje in de zon. Een speeltoestel voor de kinderen, een trampoline, moestuin of een kippenren? Hier worden al jouw dromen werkelijkheid!

Bijzonderheden:
– Houten kozijnen, deels voorzien van isolerende beglazing;
– Het buitenschilderwerk is in 2013 gedaan;
– Verwarming via een HR-ketel (Nefit Topline, 2009) en warm water via een geiser;
– Het woonhuis is een Gemeentelijk monument;
– Zeer ruim perceel van 1410 m²;
– Energielabel is niet nodig aangezien het een gemeentelijk monument is.

  • 118 m2
  • 1.410 m2
  • 3

Kenmerken Keppelseweg 22

Overdracht

Vraagprijs€ 365.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.410 m2
Woonoppervlakte118 m2
Inhoud525 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1900
Dak typeZadeldak
IsolatievormenGedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers4
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers2

Kenmerken van verkoper en vrienden

Zelf toevoegen

Ken jij dit huis of deze buurt? Voeg dan in een paar stappen jouw eigen ervaring toe.

Maandlasten

Bewoners en vrienden aan het woord

"het huis was vroeger een gebouw van 4 woningen, daarna een gebouw van 2 woningen en van die 2 is 1 huis gemaakt"

Irene van Halteren

"er is ieder jaar een buurt BBQ het huis was vroeger een gebouw van 4 eens gezinswoningen, later verbouwd naar 2 en van die 2 is 1 woonhuis gemaakt."

Irene van Halteren

Ligging Keppelseweg 22

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

36.410

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

34%

20% NL

37%

20% NL

29%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod