Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Westelijke Noorderbroekweg 3 7054 BX Westendorp

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 675.000,- k.k.

bied op deze woning

Ultieme rust, ruimte en privacy op een prachtige plek in het uitgestrekte buitengebied van Westendorp tussen de Boven Slinge en de Langesloot. Op maar liefst 10.700 m² eigen grond staat deze karakteristieke woonboerderij met de naam Oirtbroeck, verdeeld in een woning en de deel met stalling die vroeger ruimte bood aan het (klein)vee. Aan de rechterzijde is een tweede stal gebouwd, waar je een nieuwe invulling aan kunt geven. Dit is de ultieme plek voor de natuur- en dierenliefhebber, die op zoek is naar privacy en rust.
Wonen op deze plek is iedere dag genieten. Vanuit westelijke richting sla je aan het einde van de A18 linksaf en bereik je deze unieke plek na ongeveer 3 kilometer. Tijdens deze rit geniet je volop van het prachtige landschap met akkers, weilanden, boerderijen en prachtige natuur. Voor dagelijkse voorzieningen zijn Varsseveld, Doetinchem en Zelhem in de nabijheid. En als je via de oprijlaan naar de woonboerderij rijdt, vergeet je de dagelijkse hectiek en besef je dat dit een zeldzame kans is…

Indeling:

Begane grond:
Ook al komen veel mensen binnen via de achterdeur, de officiële entree is aan de voorzijde. De hal is een stijlvolle ruimte met een hoog plafond, witte paneeldeuren en een prachtige tegelvloer.
Vanuit het eerste deel van de hal zijn een zit-/slaapkamer, de toiletruimte en woonkamer te bereiken. Geniet van het uitzicht naar de rondom gelegen tuin en van de hoge balkenplafonds. Mooie elementen zijn de vensterbanken, vaste kasten, houten vloeren en de dubbele schouw met rookkanaal.
Vanuit de woonkamer is de eetkamer te bereiken, die in verbinding staat met de opkamer en de wijn-/provisiekelder. In de eetkamer zie je niet alleen een schouw met rookkanaal maar ook fraaie paneeldeuren, authentieke inbouwkasten en een gebintstijl. De opkamer is ingericht als keuken en biedt ruimte aan een wandopstelling, een spoel- en een kookgedeelte.
In het tweede, tevens grootste deel van de hal zijn de garderobe en trapopgang. Aan de rechterzijde is de badkamer met een grote comfortdouche, de voormalige douche (met aansluitingen voor een wasmachine-/drogercombinatie), een wastafelmeubel en een toilet.
Het achterste deel van de boerderij is de deel van ruim 60 m², waar vroeger het (klein)vee stond. Van buitenaf is de deel te bereiken via drie staldeuren en via een baander, die in de Achterhoek ook wel niendeur wordt genoemd. Deze grote ruimte biedt mogelijkheden voor opslag, hobby’s en kan worden gebruikt om de woning te vergroten. Achter een van de deuren in de deel is het gemak, een houten bank met een gat dat als toilet werd gebruikt.
Aan de rechterzijde van de woonboerderij staat de stal, die ook vanuit de hal te bereiken is. Deze ruimte heeft twee staldeuren, een hooizolder en een inpandige verbinding met een halfopen opslagruimte.

Eerste verdieping:
Volg de trap naar de overloop, waaraan vier ruime slaapkamers grenzen. Iedere kamer heeft bergruimte in de schuinte van het dak en op meerdere punten is de houten gebintenconstructie zichtbaar. Ook is er een ruimte op deze verdieping, waar een wastafel hangt. Het achterste deel van de boerderij is, zoals eerder gezegd, de hooizolder met een nokhoogte van ongeveer 4.26 meter.

Exterieur:
Deze karakteristieke woonboerderij staat op twee percelen met een gezamenlijke grootte van 10.700 m². Het perceel is verdeeld als oprit, tuin, erf, weiland, bos en een poel. Het woongedeelte wordt omringd door een tuin met terras en de rest van het perceel is ingericht met bomen, gras en twee bijgebouwen die bijvoorbeeld als dierenverblijf te gebruiken zijn. Aan het einde van de oprijlaan staat een houten bijgebouw met een dubbele carport en een berging. Wat een ruimte, wat een ligging en wat een mogelijkheden…

Bijzonderheden:
– Volumineuze woonboerderij met de deel en stalling;
– Maar liefst 10.700 m² eigen grond;
– Rustige ligging en optimale privacy;
– De woonboerderij dient naar eigen smaak gemoderniseerd te worden;
– Energielabel G.

  • 167 m2
  • 10.700 m2
  • 5

Kenmerken Westelijke Noorderbroekweg 3

Overdracht

Vraagprijs€ 675.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte10.700 m2
Woonoppervlakte167 m2
Inhoud1.148 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1924
Dak typeZadeldak
EnergielabelG

Indeling

Aantal verdiepingen3
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers5
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Westelijke Noorderbroekweg 3

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

39.568

Vergelijkbaar woningaanbod